Stamtavle

Er en hund, ikke lige så god uden stamtavle eller ?

Jo, alle hunde er i min verden dejlige hunde og fortjerner et skønt hundeliv, om de har stamtavle eller ej.


Forældrene har stamtavle men hvalpene er uden, dette burde være den største advarseltrekant af alle.

Her skal du som hvalpekøber være særlig vågen, hvorfor er det lige at hvalpene ikke for stamtavle? Der er helt sikkert et krav som forældrene ikke opfylder. Måske du er heldig og det "bare" er fordi de ikke er stillet på udstilling. Ofte ligger der andre ting bag, så som racespecifikke sygdomme, hvor forældrene ikke er testet eller kan leve op til standarden for racen.


Jeg har prøvet at sætte det op herunder, jeg ved godt hvad jeg vælger og hvorfor. 

Valget at dit. Der er ikke noget rigtig og forkert valg, så længe man er oplyst.


Med stamtavle

Der stilles krav til DKK opdrætter, så hvalpene vokser op under ordentlige forhold. DKK kommer både på anmeldt og uanmeldt besøg hos opdrætter.


Dyrevelfærd.

Der stilles krav til at tæven maksimalt kan få 5 kuld i sin leve alder, tidligts fra hun er 2 år og ikke senest som 8 år. Der er krav til at tæven, skal have passende pause imellem hvert kuld.


Sundhed.

Med Dkk stamtavle minimere du risikoen for racespecifikke arvelige sygdomme, da forældrener er testet.


Garanti.

Når du køber en hvalp med Dkk stamtavle, medfølger der en reklamations ret. Hvis hunden skulle fejle noget som var til stede da du fik de.


Træning.

Hunde med stamtavle kan deltage i alt slags hundetræning, de kan deltage til alle konkurrencer. Hvem ved om du bliver bidt af det.


Pris.

Hunde med stamtavle koster ca. 2000 kr. mere end de hunde uden stamtavle men er det virkelig her du skal sparer. Grunden til det er faktisk ikke papiret stamtavlen, men det alt det ovenstående der koster. især undersøgelserne for sygdomme.


Uden stamtavle

Der stilles ikke krav til opdrætter, og der er ikke tilsyn.


Dyrevelfærd.

Der stilles ikke nogen krav. Hundemor kan blive parret fra hun er 1 til hun er 10 år og kan have optil 18 kuld hvalpe i sin leve alder.


Sundhed.

Hundene er ofte ikke testet for racespecifikke sygdomme eller lever de ikke op til kravene. Det øge sandsynligheden for at hvalpene for samme lidelse.


Garanti.

Der er ikke nogen garanti og du har ikke nogen muligheder for at klage. Ofte har du heller ikke nogen købsaftale.


Træning.

Du kan kun træne de steder der tillader blandningshunde.Pris.

Jeg ser ofte hunde solgt for kun 2000 kr. mindre end de hunde med stamtavle men er det virkelig her du skal sparer.

Vejledning

'); fbq('track', 'PageView'); } } })() facebookPixelCode() window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', function (event) { facebookPixelCode() }, false);