Linjer

Er en labrador bare en labrador eller ?

Ja, en labrador er bare en labrador i forhold til racestandarden og så alligevel ikke. 


Der er 2 forskellige linjer indenfor labrador og så en blanding kaldet Dual. Det er vigtig at forstå hvad disse begreber ofte omhandler og hvad de betyder.

Formel 1

Fomel 1 (Jagtlinjer, FT = Field trail) er Labrador der er avlet pga. deres brugsegenskaber.

De skal via af deres aner have forfædre der er præmiet på markprøver i England eller Irland, de såkaldte Field Trail.


Farver:

Sort og Gul som går fra næsten hvid til foxred og alt der imellem går under farven gul.


Fordele:

Lettere at træne, mere pleasende, mere udholdende, er ikke avlet for sit udsenende så derfor fåes den i alle afskygninger fra helt lille til høj. Men genneralt er de smallere og har et mere adræt udseende.


Ulemper:

De ulemper der otfte ses er manglende underuld som er vigtig for at hunden kan gå i vand om vinteren.

Udsensmæssigt mangler de ofte noget brede, og har mindre oderhale. Kan have tendense til at være ivrige, hvis der er ikke er trænet selvkontrol.


Gode til:

De er særdeles gode til dig som skal bruge en god markprøvehund, jagthund til apporteringer på opsamlinger, sweisse arbejde, eller blot ønsker en god alsidig jagthund. Men de bliver også brugt til; rally, lydighed, agility og nosework. Det vigtigste for dem er samarbejdet om en given opgave.

Gammeldags Labrador.

Den Gammeldags labrador er primært avlet udfra sit udseende.


Farve:

Sort, brun og gul som går fra næsten hvid til foxred og alt der imellem går under farven gul.


Fordele:

Rolige og har ofte en rigtig god underuld, passer oftere ind i racestandarden for labrador. Er ofte mere selvstændige hvilket er godt hvis man bruger dem til spor eller andet hvor hunden skal arbejde mere selvstændig.


Ulemper:

De har mindre lyst til at samarbejde og kan derfor være lidt sværer at træne. De tager tingene med en stor potion ro og hastværk er lastværk.


Gode til:

De er særdeles gode til dig som elsker at gå på udstilling, eller skal bruge jagthund til små slyngeljagter, sweisse arbejde, eller blot ønsker en alsidig jagthund. Men de bliver også gode til nosework som besøgshund.

Vejledning

'); fbq('track', 'PageView'); } } })() facebookPixelCode() window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', function (event) { facebookPixelCode() }, false);