Labrador hvilken Race

Labrador Hvilken Race?

Om Labrador Retriever.

Damarks førendende hunderace. 

Labrador er lærer nem.


Der er rigtig mange dejlige hunde racer i Danmark, Labrador er den førendende og det er ikke uden grund. Labrador er en god alsidig hund, den er lærer nem og skøn at arbejde med. Vores Labrador er af typen formel 1, det vil sige at de er efter Englesk/Irsike markprøvelinjer. Fordelen ved dem er at de er særdeles samarbejdsvillige og let trænbar, og har gode vildtfinderegenskaber. De vil gerne samarbejde med dig, og gøre det du ønsker. De er særdeles gode til dig som skal bruge en god jagthund til apporteringer på opsamlinger, sweisse arbejde, eller blot ønsker en god alsidig jagthund. Men de bliver også brugt til; rally, lydighed, agility og nosework. Det vigtigste for dem er samarbejdet om en given opgave.

 

Danmarks førende familiehund.

Det er ikke uden grund at labrador er danskernes fortrukne hund. Den har et fantastisk sind, er rolig inde. Hvor den vil være dit barns bedste ven og hele familiens kælepot. Den vil elske at ligge for dine fødder, om end det er i sofaen eller på gulvet. Labrador har en nem pels der ikke skal til frisør. Labradoren fælder en del, her kan du med en fordel bruge en børste. Du må dog påregne ekstra støvsugning da den fælder meget.

Labradorens aktivitets behov


Labradoren er avlet til at være en jagthund, altså en efterskuds hund. Derfor bruges den meget til praktisk jagt og på omsamlinger hvor den er specialiseret i at hente det nedlagte fulgevildt og bringe det sikkert og hurtigt hjem til fører. Labradoen er ikke en selvstændig hund der går på jagt af sig selv den vil gerne have en tæt kontakt om samarbejde med sin fører. Det er også derfor den har et behov for en tæt kontakt og en hel del mental træning og motion. Labradoen er en virkelig glad hun og udtrykker i sær sin glæde ved at bærer på noget samtidig. Det er en madglad hund, så pas på den ikke bliver overvægtig.

Labrador Pels og Pleje


Labradorens pels er verdens bedste frakke, den holder hunden varm i alt slags vejr og hunden tager gerne en svømmetur også om vinteren.  Pelsen er kort, tæt og hår. Labradoren fælder året rundt og når den er i fæld 2 gange om året er det ganske meget, i disse perioder er det en god ide at børste den grundigt og tit.

Størrelse


Labrador Størrelse.

  • Hanner 57-62cm.
  • Tæver 55–60 cm

Labrador Vægt.

  • Hanner 29 – 36 kg 

  • Tæver 25 – 32 kg 


Farve

Gul, Sort, Brun

Labrador historie.


Labrador Retrieveren kommer helt oprindelig fra Newfoundland i Canada, hvor den blev kaldt "St. John's Water Dog". Disse hunde blev brugt til at hjælpe fiskerne, pga. af deres gode evne i vand. Man mener at de blev trænet til at kunne svømme fra båden og indtil kysten når båden ikke kunne komme ind pga. vejrforhold så havde hunden en snor med ind som fiskerne i land kunne trække nettet ind og redde fangsten. Fiskebådene kom af til England med deres fangster og det menes at der både blev solgt fisk og hunde.

De Labrador vi kender i dag, er menes at være en krydsning mellem de oprindelig St. John´s Water Dog og tidens daværende lokale jagthunde.


Deres naturlige evner i vand og deres apportings evner lagde et god bund for en dygtig jagthund, man krydsede disse med andre jagthund for at forbedre deres jagtinstinkt og forbedre deres vildtfinder egenskaber og slut resultat er de vi bygger videre på i dag.


Det målrettede avlsarbejde startede ca. i det 19. århundrede, hvor også racestandarden blev slået fast. Oprindeligt blev Labradoren opdrættet til jagt, men i takt med at at racen udviklede sig gjorde alvsarbejdet det også. De opdrætter der intresserede sig for jagt avlede udlukkende efter brugsegenskaber og de opdrættere der intresserede sig for udstilling avlede efter udseende. Derfor findes der i dag 2 linjer inden for labradraor en Jagtline(Formel 1) og udstilling (Den gammeldag Labrador). Der findes billeder af labrador helt tilbage til 1885

'); fbq('track', 'PageView'); } } })() facebookPixelCode() window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', function (event) { facebookPixelCode() }, false);